onsdag 2 juni 2010

Relationer och förhållanden - lätt som en plätt!

(obs! Rubriken är starkt ironisk)

Jag har funderat igen. Den här gången på det här med kärleksrelationer och förhållanden. Jag har kommit fram till att det är helt otroligt att det faktiskt finns så många förhållanden som fungerar! Otroligt, men härligt såklart.

Allt ska ju klaffa:
Först ska två personer bli kära i varandra. Och för att bli det så måste dom två personerna mötas på något sätt, någonstans. Och när dom väl mötts så gäller det att båda blir kära i den andra personen. Och när det händer så är det ju ett mirakel, redan där. Sen kan det ändå komma hinder i vägen. Den ena personen kanske redan är upptagen, tex. Eller så ska en av personerna precis flytta 1000 mil bort. Eller så kan det finnas personer i närheten som är emot deras förhållande. Eller så kan åldersskillnaden vara ett problem. Detta är några av alla hinder som KAN uppstå. Men kärleken övervinner ju allt, så dessa hinder stoppar ju inget om kärleken är äkta..?

När väl förhållandet är inlett så är det ju en dans på rosor resten av livet. Nja...inte direkt. Alla har ju sitt bagage och sina erfarenheter som man tar med sig in i relationen. Låt oss säga att en av personerna aldrig nånsin fick uppskattning i sin förra relation, och hade en partner som var väldigt frånvarande. Och så inleder den här uppmärksamhetstörstande personen ett förhållande med någon som i sitt förra förhållande hade en väldigt krävande och kvävande partner. Hmm...det kan bli en hel del trubbel...

Nu kanske det låter som att jag är negativ och skeptisk till allt detta. Men icke! Vad jag egentligen vill säga med detta inlägg är att det är otroligt, underbart och härligt att det FINNS förhållanden som håller, år ut och år in. Och att det är underbart att människor verkligen möts och blir förälskade och kära!

5 kommentarer:

Marita sa...

Verkligen ett tankeväckande inlägg och visst är det härligt...;)

Emmas Hörna sa...

Tack Marita. :)

lisa sa...

Jag är också förvånad att det fanktskt finns förhållanden som vara för evigt. Kan man få veta hur man gör? ;0)

Emmas Hörna sa...

Ja du Lisavännen, vi kanske får göra en stor undersökning och intervjua par som firat guldbröllop tex...? ;) Om allt, från första mötet. Kanske får vi lite klarhet då? Om inte annat så finns det säkert mycket alla kan känna igen sig i.

Lina sa...

Ett mycket insiktsfullt och intressant inlägg syster! Kärleken är underbar i alla former och det är den som håller oss vid liv! Men kärleken till en partner och relationer överhuvudtaget är verkligen allt annat än okomplicerat. Det är nog därför mycket av tiden i våra liv går åt till just det. Härligt, härligt men farligt, farligt.. =)